Πολιτική
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 13:13

Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:50 μ.μ. στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, κατακαίγοντας πεύκα. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν έξι καναντέρ, τρία ελικόπτερα και πάνω από 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες. Από την πυρκαγιά κατέρρευσαν πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Αγιο Στέφανο.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:50 μ.μ. στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή των Γλυκών Νερών, κατακαίγοντας πεύκα.

Tο μέτωπο της πυρκαγιάς αυτήν την ώρα μαίνεται στην πίσω πλευρά του Υμηττού προς την Παιανία.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, τη μάχη με τις φλόγες δίνουν έξι καναντέρ, τρία ελικόπτερα, πάνω από 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Νέφος καπνού σπεπάζει πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, από την πυρκαγιά που έχει λάβει διαστάσεις, κατέρρευσαν πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Γλυφάδα, το Ελληνικό, η Ν. Σμύρνη και αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στη ΝΕΤ πριν από λίγο, πάνω από το 90% των καταναλωτών που δεν είχαν ρεύμα έχουν επανατροφοδοτηθεί.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πως η φωτιά στον Αγιο Στέφανο τέθηκε υπό έλεγχο.