Αθλητικά
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 16:15

Ανακοίνωσε Χαλπερίν ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιοτάμ Χαλπερίν.

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιοτάμ Χαλπερίν.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Γιοτάμ Χαλπερίν θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του», αναφέρει η ανακοίνωση των Πειραιωτών.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο τέως άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ σχολίασε: «Το ήξερα ότι κάποια ημέρα θα παίξω γι΄ αυτήν την ομάδα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Όσο για τους λόγους που τον έφεραν στο λιμάνι: «Οι απίστευτοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Εκτιμώ ότι κάνουν για την ομάδα. Το δεύτερο είναι ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνει κάτι μεγάλο και θέλω να είμαι μέρος αυτού. Το τρίτο στοιχείο ήταν η παρουσία του κόουτς Γιαννάκη. Είναι πολύ σημαντικό για ένα αθλητή να παίζει για ένα τέτοιο προπονητή».

Ο Ισραηλινός γκαρντ πιστεύει πολύ στον νέο Ολυμπιακό: «Έχουμε μεγάλους παίκτες στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω και πάλι τον Βούιτσιτς στην ομάδα, γιατί είναι σπουδαίος παίκτης. Για τον Παπαλουκά δεν χρειάζεται να πω κάτι, θα είναι ο ηγέτης μας. Ο Γκριρ και ο Σόφο είναι σπουδαίοι παίκτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες. Πιστεύω σ΄ αυτήν την ομάδα, αρκεί να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Τέλος, ο Χαλπερίν δήλωσε ανυπόμονος να ζήσει τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Όλη η Ευρώπη ξέρει πόσο σπουδαία είναι τα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο μεγάλος στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα είναι εύκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα».

Τα Στατιστικά του 24χρονου γκαρντ την περασμένη περίοδο:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: 10,2π., 48/55 (87%) Β., 56/92 (61%) 2π., 32/72 (44%) 3π., 53 (2,1ρ.), 4ασ., 1κλ., 0,1τ. σε 25 αγώνες και 28:05 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.