Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 15:21

Παπαρήγα: «Φιλολαϊκά είναι τα μέτρα που αφαιρούν κέρδη από το κεφάλαιο»

«Έλλειψη βούλησης των μεγάλων κομμάτων να λάβουν λαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που θα σημάνει την μείωση των κερδών του κεφαλαίου», καταλόγισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη δευτερολογία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή, για την ακρίβεια. «Όταν το ΚΚΕ μιλά για μέτρα», είπε, «εννοεί να αφαιρεθούν τα κέρδη από το κεφάλαιο».

«Έλλειψη βούλησης των μεγάλων κομμάτων να λάβουν λαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που θα σημάνει την μείωση των κερδών του κεφαλαίου», καταλόγισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη δευτερολογία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή, για την ακρίβεια.

«Όταν το ΚΚΕ μιλά για μέτρα, εννοεί να αφαιρεθούν τα κέρδη από το κεφάλαιο... Φιλολαϊκά είναι τα μέτρα που αφαιρούν κέρδη από το κεφάλαιο», υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αύξησε τους έμμεσους φόρους, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι χαμηλόμισθοι».

Σχολιάζοντας τη δευτερολογία του Γ. Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως «ναι, υπήρξαν διαχρονικά φαινόμενα διαφθοράς στον σοσιαλισμό, όταν κάποιοι υπέκυψαν στον νόμο της αγοράς, που πιστεύετε όλοι εδώ μέσα»,ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της χαρακτήρισε «παρονυχίδα» το σκάνδαλο Κοσκωτά, «μπροστά σε αυτά που γίνονται».