Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 15:24

Μαίνεται η φωτιά στην Αιδηψό - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σταμάτα

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική δύσβατη περιοχή κοντά στην Αιδηψό της Εύβοιας και αυτήν την ώρα μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο μέτωπο βρίσκονται τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ τις προσπάθειες για την κατάσβεση δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σταμάτα.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική δύσβατη περιοχή κοντά στην Αιδηψό της Εύβοιας. Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τα Λουτρά. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ τις προσπάθειες για την κατάσβεση δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, είπε πριν από λίγο στο ρ/σ Flash η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιδηψού Βασιλική Κιαπεκάκη, προσθέτοντας όμως ότι στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πάντως, πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 13:30 στη Σταμάτα κατακαίγοντας δασική έκταση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, 18 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 18 πυροσβεστών.