Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 15:43

Κ. Καραμανλής: Σύγκληση έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας «εάν και εφόσον χρειαστεί»

Ανοικτό άφησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής «εάν και εφόσον χρειαστεί» για την υπόθεση της Siemens ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν τίθεται θέμα εκλογών». Παράλληλα, έβαλε κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

Ανοικτό άφησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής «εάν και εφόσον χρειαστεί» για την υπόθεση της Siemens ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν τίθεται θέμα εκλογών».

Παράλληλα, έβαλε κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του: «Οι κορώνες περί εκλογών δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, εκτός αν, πρόθεσή σας είναι να τρομάζετε τα στελέχη και τους βουλευτές σας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε στο αίτημα του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου για παράταση της τρέχουσας συνόδου της Ολομέλειας προκειμένου να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα παραγραφής ανέφερε: «Εκείνοι που ακούν τον ανακριτή να καλεί στελέχη τους, εκείνοι που ξέρουν ότι έχει έρθει παραγραφή για τα στελέχη τους, προσποιούνται ανησυχία παραγραφής για τυχόν άλλους».

Συνεχίζοντας καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απόπειρα διάχυσης ευθυνών, υποκριτικό παιχνίδι, καιροσκοπικό και ανεύθυνο». «Ξέρουν πολύ καλά ότι παραγραφή δεν επέρχεται μετά το πέρας τη πρώτης, αλλά μετά το πέρας της δεύτερης συνόδου της Βουλής. Είμαστε στο πέρας της πρώτης και δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα» συμπλήρωσε και επισήμανε πως «σε κάθε περίπτωση, το Σύνταγμα επιτρέπει και τη σύγκληση έκτακτης συνόδου, εάν και εφόσον χρειαστεί».

Αναφορικά με το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, επανέλαβε πως θα γίνει «αλλά θα γίνει με στόχο τη αποκάλυψη και όχι τη συγκάλυψη. Δεν μπορούν να παριστάνουν τους βιαστικούς όσοι έθρεψαν τον κυνισμό απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς, εκείνοι που, όταν κυβερνούσαν, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν υποψιάζονταν τίποτα, εκείνοι που λοιδορούσαν, που λάσπωναν, που υποτιμούσαν όποιον είχε το θάρρος να μιλήσει για φαινόμενα διαπλοκής, εκείνοι που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έκαναν τη διαπλοκή καθεστώς και τη μίζα καθημερινότητα».

Ο κύριος Καραμανλής ζήτησε ακόμη από το ΠΑΣΟΚ σταματήσει τις επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών επισημαίνοντας πως «δεν φταίνε αυτοί εάν κάποιοι παραπέμπονται, εάν κάποιοι παρανόμησαν, εάν κάποιοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο ενδελεχούς έρευνας».

Μάλιστα, τις απέδωσε σε σκοπιμότητα «κάποιων που φοβούνται και επιδιώκουν τη συγκάλυψη» «Τον πολιτικό κόσμο της χώρας δεν τον βοηθά ούτε η ύποπτη βιασύνη ούτε η υπέρμετρη καθυστέρηση. Κάθε πράγμα στην ώρα του» συνέχισε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως σήμερα είναι η ίδια η κυβέρνηση που εντοπίζει και παραπέμπει κάθε υπόθεση που παρουσιάζει σκιές: Οι πολίτες μπορεί να είναι σίγουροι ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί ενώ «οι υπόλογοι, σε κάθε περίπτωση, θα λογοδοτούν αυστηρά, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ