Πολιτική
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 11:56

ΣΥΝ: Η Κομισιόν απαξιώνει το Εθνικό Χωροταξικό

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο διατυπώνει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή απάντηση του αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος επιτρόπου Σταύρου Δήμου σε σχετική ερώτησή του. Συγκεκριμένα, στη σχετική του ανακοίνωση ο Συνασπισμός κάνει λόγο για απαξίωση του Εθνικού Χωροταξικού από την Κομισιόν, καθώς, όπως αναφέρει, ο κύριος Δήμας στην απάντησή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόκειται για ένα «έγγραφο πολιτικής, χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα», το οποίο «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση θεμελίωσης αναπτυξιακών προοπτικών».

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο διατυπώνει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή απάντηση του αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος επιτρόπου Σταύρου Δήμου σε σχετική ερώτησή του.

Συγκεκριμένα, στη σχετική του ανακοίνωση ο Συνασπισμός κάνει λόγο για απαξίωση του Εθνικού Χωροταξικού από την Κομισιόν, καθώς, όπως αναφέρει, ο κύριος Δήμας στην απάντησή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα «έγγραφο πολιτικής, χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα», το οποίο «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση θεμελίωσης αναπτυξιακών προοπτικών».

«H Κομισιόν, με την απάντηση του κυρίου Δήμα αντιμετωπίζει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση και ο κύριος Σουφλιάς προβάλλουν σαν την προμετωπίδα της περιβαλλοντικής τους πολιτικής, ως ευχολόγιο και σαπουνόφουσκα χωρίς κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαδημούλης.