Πολιτική
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 16:05

Θ. Ρουσόπουλος: «Με φήμες δεν γίνεται πολιτική»

«Με φήμες δεν γίνεται πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις για την υπόθεση της Siemens κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με φήμες δεν γίνεται πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις για την υπόθεση της Siemens κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ακόμη πως την περασμένη εβδομάδα κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, «δημιούργησαν φήμες που άγγιξαν πρόσωπα και αποδεικνύεται από την έρευνα και των δημοσιογράφων ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και από την έρευνα της κυβέρνησης αυτό αποδεικνύεται».

Ερωτηθείς αν ήταν φήμη ότι εκείνη την περίοδο, ο κύριος Μιχάλης Λιάπης βρέθηκε στη Λειψία, απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: «Αν το συνδυάσετε με τα υπόλοιπα, που αναφέρθηκαν, αντιλαμβάνεστε κι εσείς τι εντυπώσεις δημιουργούνται. Η σοβαρή δημοσιογραφία δεν θέλει να δημιουργεί φήμες, που είναι ανυπόστατες και θίγουν υπολήψεις. Εγώ δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε δημιουργία φημών».

Σε νέες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν ο κύριος Μιχάλης Λιάπης έχει σχέση ή όχι με το ταξίδι που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να έκανε υπουργός με τον κύριο Χριστοφοράκο της Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «γνωρίζουν όλοι πολύ καλά τι έχει συμβεί».

«Αν απαντήσω σε τέτοιο ερώτημα, από εδώ και πέρα θα πρέπει να απαντώ γιατί στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής έτυχε να βρίσκεται, σε κάποιο χρονικό σημείο, σε περιοχή ίδια με άλλο πρόσωπο, που ενδεχομένως ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι λογική μεσαίωνα και δεν θα συμμετάσχω» σημείωσε και μίλησε για πολιτικό παίγνιο που ξεκίνησε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

«Γνωρίζετε σε ποιο δημοσιογραφικό χώρο, εντός της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, πολιτική προσωπικότητα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα για υπουργό. Ό,τι είχα να πω το είπα. Ρωτήθηκα πολλές φορές αν υπουργός μετείχε σε ταξίδι με τον συγκεκριμένο κύριο. Σας είπα δεν υπάρχει», τόνισε και συμπλήρωσε πως «συνεχίζεται αυτή η υπόθεση στη δημιουργία μιας αχλής γύρω από κάποιο πρόσωπο υπουργού» και ότι «η έρευνα που έχει κάνει η κυβέρνηση, αλλά και η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κάνουν λόγο για επιλεκτικές διαρροές της Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον παλιό εαυτό του και εκεί που δεν το συμφέρει κάτι του φταίει η Δικαιοσύνη.