Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βορείους ανέμους 6 με 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βορείους ανέμους 6 με 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στη Μακεδονία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και πιθανόν στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και την ημέρα στα βόρεια μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και την ημέρα τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και πιθανό στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)