Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 17:16

Δριμεία επίθεση Γ. Παπανδρέου σε κυβέρνηση και ηγεσία Δικαιοσύνης

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο της υπόθεσης Siemens. «Σημειώθηκε πολιτική και δικαστική εκτροπή, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία φέρει πλέον ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κύριος Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο της υπόθεσης Siemens.

«Σημειώθηκε πολιτική και δικαστική εκτροπή, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία φέρει πλέον ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κύριος Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας, αναφέροντας ότι «σπάνια, στα 44 χρόνια από τη μεταπολίτευση, είχαμε παρόμοια κατάχρηση εξουσίας η οποία συνιστά και υπονόμευση της δημοκρατίας». Πρόσθεσε δε πως «με τον πιο θρασύ τρόπο, κατέλυσε θεσμούς και αξίες προφανώς διότι θα έβγαιναν στοιχεία τα οποία θα την ενοχοποιούσαν».

Απευθυνόμενος στην πλειονότητα των δικαστών τους κάλεσε «να μην υποκύψουν σε πιέσεις, διότι έχουν το λαό μαζί τους».

Τέλος, δεσμεύτηκε πως ο ίδιος θα συνεχίσει ακατάπαυστα τον αγώνα, ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί και ότι η χώρα θα απαλλαγεί από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.