Πολιτική
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 17:24

Απάντηση ΟΣΕ στο δήμο Αθηναίων: Νόμιμη η κοπή των δένδρων

Στην απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να καταθέσει μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου, για την κοπή 71 δένδρων σε δύο διαφορετικά σημεία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια, απάντησε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Στην απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να καταθέσει μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου, για την κοπή 71 δένδρων σε δύο διαφορετικά σημεία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533862.htm , απάντησε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, η κοπή των δένδρων έγινε σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 105.043/10-06-2008 των υπουργών ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Βάσει της ανωτέρω Κ.Υ.Α. εγκρίθηκε η υλοτόμηση των δένδρων από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με το αρ. πρωτ. 1565/30-06-2008 έγγραφο.

Ετσι, σήμερα το πρωί 2 Ιουλίου 2008, συνεργεία του αναδόχου του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρομικού Διαδρόμου από Σταθμό Πειραιά μέχρι 3 Γέφυρες», προέβησαν στην κοπή περίπου 70 δένδρων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών και εντός των ορίων των εκατέρωθεν νέων προς κατασκευή γραμμών. Σημειώνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει και την υπογειοποίηση τμήματος της διαδρομής μήκους 1.800 μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με τον ΟΣΕ, «στα πλαίσια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) προβλέπεται με την εξέλιξη των έργων, ανάπλαση του χώρου και δενδροφύτευση περίπου 20.000 δέντρων και φυτών, πολλαπλάσιων, δηλαδή απ’ αυτά που κόπηκαν, σε όλη την έκταση του σταθμού αλλά και σε υπερκείμενα σημεία της υπογειοποίησης, τα οποία θα αποδοθούν στους περίοικους για κοινόχρηστη χρήση».