Πολιτική
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βορείους ανέμους 6 με 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βορείους ανέμους 6 με 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά την ημέρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και την ημέρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)