Κόσμος
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 12:58

Το Ιράν «θα πυρπολήσει το Τελ Αβίβ και τον αμερικανικό στόλο στον Κόλπο», σε περίπτωση επίθεσης

Το Ιράν «θα πυρπολήσει» το Τελ Αβίβ και τον αμερικανικό πολεμικό στόλο στον Κόλπο, εάν δεχθεί επίθεση, προειδοποίησε ο χοτζατολεσλάμ Αλί Σιράζι, εκπρόσωπος του ανώτατου πνευματικού Αλί Χαμενεΐ στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης.

«Το σιωνιστικό καθεστώς ασκεί πίεση επί της ηγεσίας του Λευκού Οίκου για να ετοιμάσει μια επίθεση εναντίον του Ιράν. Εάν διαπράξουν μια τέτοια ανοησία, η πρώτη απάντηση του Ιράν θα είναι να πυρπολήσει το Τελ Αβίβ και τον αμερικανικό στόλο στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο Αλί Σιράζι, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο προσφυγής στη στρατιωτική βία εναντίον του Ιράν ως απάντηση στην ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποιούν ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο, με την επωνυμία Μεγάλος Προφήτης ΙΙΙ, με στόχο την βελτίωση «των μαχητικών ικανοτήτων των βαλλιστικών και των ναυτικών μονάδων των Φρουρών της Επανάστασης», σύμφωνα με το πρακτορείο Fars το οποίο δεν προσδιορίζει πότε ξεκίνησαν οι ασκήσεις.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του ιρανικού καθεστώτος , διαθέτουν πυραύλους, και ειδικότερα τους Shahab-3, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν το έδαφος του Ισραήλ και αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο