Πολιτική
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 18:17

ΠΑΣΟΚ: Δεν απορρίπτουμε τη διακομματική, αλλά την καθυστέρηση

Το ΠΑΣΟΚ δεν απορρίπτει τη Διακομματική Επιτροπή, απορρίπτει την καθυστέρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί, θα καταθέσουμε και εκεί τις απόψεις μας». Γνωστοποίησε ακόμη πως κινήθηκε η διαδικασία αναστολής της κομματικής ιδιότητας και για συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδη Μαντά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν απορρίπτει τη Διακομματική Επιτροπή, απορρίπτει την καθυστέρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί, θα καταθέσουμε και εκεί τις απόψεις μας».

Παράλληλα, επανέλαβε τα βασικά σημεία των χθεσινών δηλώσεων του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, όπως η σύγκληση της Ολομέλειας και η άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σημειώνοντας πως για τα θέματα αυτά θα σταλούν επιστολές του κυρίου Παπανδρέου στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του προέδρου του Συνασπισμού, ο οποίος υποστήριξε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν ήθελαν θα κρατούσαν ανοιχτή τη Βουλή, ο αφού επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά να ανοίξει η Βουλή, επιτέθηκε στον κύριο Τσίπρα λέγοντας πως «θα περίμενε από έναν πολιτικό αρχηγό τεκμηριωμένες προτάσεις και όχι τηλεοπτικές ατάκες για προβλήματα, όπως είναι η Siemens και η διαφάνεια».

Ερωτηθείς για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο κύριος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή ανέστειλε την κομματική ιδιότητα των κυρίων Μαντέλη και Τσουκάτου, όχι επειδή υπήρχε τεκμήριο ενοχής, αλλά επειδή υπάρχει τεκμήριο πολιτικής ευθύνης» και πρόσθεσε πως η ίδια διαδικασία κινήθηκε και για τον κύριο Μαντά, ο οποίος, κατά το δημοσίευμα, φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Siemens.

Αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε μεταξύ ΔΕΗ και Siemens, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης.