Κόσμος
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 11:46

ΗΠΑ: «Πραγματική απειλή» οι δοκιμές πυραύλων από το Ιράν

Οι δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από το Ιράν καταδεικνύουν την αναγκαιότητα επέκτασης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Τόνισε ακόμη ότι οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν συνιστούν «πραγματική απειλή».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε σήμερα στο Ιράν ότι «οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των συμμάχων τους».

Σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεϊ, φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να πλήξει στόχους στο Ισραήλ καθώς και τα αμερικανικά συμφέροντα ανά τον κόσμο εάν δεχτεί επίθεση για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Αχμαντινεζάντ: «Προπαγάνδα και ψυχολογικός πόλεμος»

Ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε χθες «αστείες» τις ανησυχίες για ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον της χώρας του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαλαισία, ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι «επικεντρώνονται στην προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο», προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί είναι συνηθισμένοι στις απειλές πολέμου και τις αντιμετωπίζουν ως «αστείο».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει παλιότερες δηλώσεις του περί καταστροφής του Ισραήλ, ο κ. Αχμαντινετζάντ προέβλεψε ότι το «σιωνιστικό καθεστώς» θα καταρρεύσει χωρίς να χρειαστεί επέμβαση του Ιράν.