Πολιτική
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 13:09

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης κατηγόρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. O κ. Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν.

Για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης κατηγόρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ρόβλια, ο οποίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης και για προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε τα εξής:

«Βρίσκονται σε ένα κομφούζιο μιας πολιτικής συσκότισης για αυτό ψάχνουν να βρουν ορισμένα ερείσματα δήθεν ηθικά, κάνοντας μια ηθικολογία η οποία καταλήγει σε μια βάναυση και απαράδεκτη επίθεση κατά της δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι ο τόπος έχει ανάγκη ένα Ντι Πιέτρο στην ελληνική δικαιοσύνη σημείωσε: «Η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει ανάγκη, ούτε από ήρωες, ούτε από κατασκευασμένα πρόσωπα τα οποία δήθεν θα σώσουν την κατάσταση αλλά έχουν ανάγκη από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, έλλειψη λαϊκισμού και κυρίως όχι από ψευδολογία».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν, όπως υποκλοπές, απαγωγές ομόλογα, υπόθεση Ζαχόπουλου και Siemens».

«Όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο. Εσείς προσωπικά κατευθύνετε τις δικαστικές έρευνες κύριε υπουργέ», τόνισε ο κ. Ρόβλιας.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Ανταπαντώντας, ο κ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για «διάλογο κωφών» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

«Από τη στιγμή που ανέλαβα υπουργός ακούω το ίδιο τροπάριο για τα ομόλογα, το Ζαχόπουλο, τη Siemens. Τα ομόλογα πήραν το δρόμο τους… Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκαν αλλά πήγε φυλακή άνθρωπος, άλλοι είναι έξω με προσωρινή απόλυση, έχουν προχωρήσει πολύ και θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μην κάνετε λοιπόν λαϊκισμό, γιατί αυτό κάνετε. Έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά με επιχειρήματα», κατέληξε ο κ Χατζηγάκης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ