Εντονες επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τη στάση του στο θέμα της σύστασης διακομματικής επιτροπής αλλά και γενικότερα σε προτάσεις για τη θωράκιση της διαφάνειας. Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή «χωρίς τη βιασύνη όσων νομίζουν ότι εντός του θέρους θα αποκρύψουν και θα κουκουλώσουν γρήγορα-γρήγορα τα πράγματα» προσθέτει.
Εντονες επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τη στάση του στο θέμα της σύστασης διακομματικής επιτροπής αλλά και γενικότερα σε προτάσεις για τη θωράκιση της διαφάνειας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαχρονική και μόνιμη άρνηση σε οποιαδήποτε πρόταση της ΝΔ με στόχο τη θεσμική θωράκιση της διαφάνειας.
Eπίσης καταλογίζει αντιφατικότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς, όπως αναφέρει, ενώ «επί χρόνια σε όλες τις μεταρρυθμίσεις ζητούσε ανοιχτό διάλογο πολλών μηνών, τώρα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα επιθυμεί όλα να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες».
Παράλληλα επισημαίνει πως «θα ακολουθήσει, όπως αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, χωρίς τη βιασύνη όσων νομίζουν ότι εντός του θέρους θα αποκρύψουν και θα κουκουλώσουν γρήγορα-γρήγορα τα πράγματα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωνει ακόμη πως «η δημόσια παραδοχή στελέχους του ΠΑΣΟΚ για χρηματισμό του κόμματος που τότε κυβερνούσε δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε λύτρωση, ούτε αποκατάσταση για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν οι πολίτες ποιοι παρανόμησαν και για ποιους λόγους. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για όσους κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και επιτιθέμενοι προσπαθούν να διαχύσουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους».
«Είναι λοιπόν απαραίτητο» προσθέτει «να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της, το οποίο άλλωστε ήδη αποδίδει καρπούς» ενώ μιλά για πρωτοφανή επίθεση κατά δικαστικών λειτουργών που «δεν βοηθά». Ο κ. Ρουσόπουλος καλεί το ΠΑΣΟΚ «αν πραγματικά ενδιαφέρεται να γίνουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, να επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις, με τη σοβαρότητα που αρμόζει και την υπευθυνότητα που χρειάζεται. Και τότε όλοι μαζί να νομοθετήσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής».
«Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τα άλλα κόμματα, ώστε οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, να καταστούν νόμος του κράτους και να αποτελέσουν ηθική δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου» καταλήγει.