Κόσμος
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 18:19

Λήψη μέτρων κατά της αντιπυραυλικής ασπίδας προαναγγέλλει η Ρωσία

Μέτρα για την «εξουδετέρωση της απειλής» του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος εξετάζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Κίσλιακ.

Μέτρα για την «εξουδετέρωση της απειλής» του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος θα εξετάσει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Κίσλιακ.

«Εάν δούμε ότι το σύστημα αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημία στις αποτρεπτικές δυνατότητες μας οι (Ρώσοι) στρατιωτικοί θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την αποτροπή της απειλής» ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ. «Το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα, θα το αποφασίσουν οι ειδικοί στρατιωτικοί» πρόσθεσε.

Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας είπαν ότι ήταν έτοιμοι να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν τη διαφάνεια (σ.σ. στο θέμα της λειτουργίας του συστήματος), για να διασφαλίσουν ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας (...) Όμως, προς το παρόν, δεν καταλαβαίνουμε τι μας προτείνουν» σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Έχουμε μια απλή απάντηση στο θέμα αυτό: ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα αυτό δεν στοχεύει τη Ρωσία, είναι να μην το αναπτύξουν» κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο