Πολιτική
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 08:39

Mεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν καεί τέσσερις αποθήκες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Φωτιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Μενίδι, τα Μέγαρα και το Τατόι, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν καεί τέσσερις αποθήκες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στην Αττική Οδό.

Φωτιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο Μενίδι, τα Μέγαρα και το Τατόι, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Μαρούδα, στο δήμο Αρέθουσας του νομού Θεσσαλονίκης.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 20 οχήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν 500 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς καίγονται πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή των Ευζώνων, στο νομό Κιλκίς. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα με δύναμη 35 πυροσβεστών και 12 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Σόκολο Αριδαίας, ενώ στην περιοχή επικρατεί χαμηλή νέφωση δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί δύναμη 28 πυροσβεστών, με πέντε οχήματα. Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη την επέμβαση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 102 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.