Πολιτική
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 14:42

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη

Αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιπυρική προστασία αλλά και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών άφησε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Δάσους του ΑΠΘ, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιπυρική προστασία αλλά και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών άφησε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Δάσους του ΑΠΘ, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όπου εκπαιδεύονται φοιτητές.

«Αυτή η πανεπιστημιακή μονάδα στο Δάσος Ταξιάρχη αναδεικνύει μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της ελπίδας. Μια Ελλάδα που σέβεται το περιβάλλον, και όχι μόνο το σέβεται, αλλά το αξιοποιεί και για την οικονομική μας ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Αυτό είναι ένα νέο μοντέλο, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που αντιδιαστέλλεται με τη λογική να φτιάχνουμε χωροταξικά σχέδια, τα οποία μόνο θα τσιμεντοποιήσουν τα χωριά μας, τις παραλίες μας και τα δάση μας, να εγκαταλείπουμε τα δάση χωρίς πρόληψη, χωρίς προσωπικό, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τον εθελοντισμό και χωρίς να έχουμε και ένα σοβαρό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρόπληκτων περιοχών, που ακόμα πλήττονται, βασανίζονται, απ’ τις περσινές πυρκαγιές, παρά τα μεγάλα λόγια. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.