Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η μεγίστη κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα σε Βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη και πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η μεγίστη κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα σε Βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη και πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη νύχτα στη Θράκη. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Το βράδυ και από τα δυτικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός. Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και στις υπόλοιπες ισχυρές. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. Το βράδυ θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει από το βράδυ.

Ο καιρός αύριο

Αστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων αργά το απόγευμα στα δυτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια 7 Μποφόρ. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)