Πολιτική
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 19:27

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Λάρισα

Μαίνονται οι δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Ρόδο και Λάρισα. Ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Δεν απειλούνται σπίτια.

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος του Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο.

Το μέτωπο αυτήν την ώρα κατευθύνεται προς το χωριό Λάερμα, το οποίο όμως δεν απειλείται.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, που συνεχώς ενισχύονται. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 21 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, επτά υδροφόρες του δήμου, 15 πυροσβέστες που έφθασαν στο νησί με σούπερ Πούμα από την Αθήνα, και άλλοι 80 που επίσης έφθασαν από την Αθήνα με C 130.

Αυτήν την ώρα στη Ρόδο μεταβαίνουν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και άλλα 12 οχήματα με 36 άνδρες.

Σε εξέλιξη είναι και η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Κουτσουπιάς του νομού Λάρισας, κατακαίγοντας δασική έκταση στις παρυφές του Κισσάμου.

Στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 20 οχήηματα, με 60 πυροσβέστες, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, επτά υδροόφρες του δήμου, επτά χωματουργικά μηχανήματα, καθώς και τρεις υδροφόρες με 28 εθελοντές.

Οι φλόγες, που κατευθύνονται προς την περιοχή Κόκκινο Νερό, δεν απειλούν τις διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες της περιοχής.