Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και πρόσκαιρα στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικά πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους στα δυτικά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και πρόσκαιρα στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με τοπικά πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους στα δυτικά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και πιθανόν πρόσκαιρα στα υπόλοιπα τμήματα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές με πιθανότητα το βράδυ για λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια προβλέπει για σήμερα στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 με 7 Μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)