Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 12:30

Ρόδος - Σύλληψη κατοίκου του Αγ. Ισίδωρου για εμπρησμό από αμέλεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό ¶γιος Ισίδωρος στη Ρόδο. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο από τρία μέτωπα της πυρκαγιάς (προς Αγιο Ισίδωρο και Λάερμα). Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό ¶γιος Ισίδωρος στη Ρόδο. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο από τρία μέτωπα της πυρκαγιάς (προς Αγιο Ισίδωρο και Λάερμα).

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ξεκίνησαν και οι ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία το πρωί δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν λόγω των πυκνών καπνών που περιόριζαν την ορατότητα.

Ως υπαίτιος για την πρόκληση της πυρκαγιάς συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού ¶γιος Ισίδωρος, που πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια. Όπως έγινε γνωστό, χθες το μεσημέρι έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα στο χωράφι του, αλλά λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο του με αποτέλεσμα να επεκταθεί στην παρακείμενη δασική περιοχή.

Πηγή ΑΠΕ