Πολιτική
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 16:49

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Με κατεύθυνση προς το Κρυονέρι κινείται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια στο Κρυονέρι.

Με κατεύθυνση προς το Κρυονέρι κινείται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 πυροσβεστικά οχήματα και 75 πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, πεζοπόρο τμήμα 48 ατόμων και 20 οχήματα από δήμους, προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Κρυονερίου ανέφερε ότι ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση σπιτιών στο Κρυονέρι. Ήδη προληπτικά εκκενώθηκαν εργοστάσια που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ακινητοποιημένες στον ¶γιο Στέφανο, την Οινόη και στο σταθμό Λαρίσης παραμένουν τρεις επιβατικές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ για λόγους ασφαλείας.

Κλειστοί οι δρόμοι προς τη Βαρυμπόμπη

Οι δρόμοι που οδηγούν στη Βαρυμπόμπη είναι κλειστοί. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από γέφυρα Βαρυμπόμπης προς Βαρυμπόμπη, από είσοδο αεροδρομίου Τατοΐου προς Βαρυμπόμπη και από το ξενοδοχείο Πεντελικό προς Βαρυμπόμπη.