Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΠΟΛΥ ισχυρούς βορείους ανέμους στα νότια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΟΛΥ ισχυρούς βορείους ανέμους στα νότια προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία κατά τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια το απόγευμα στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)