Πολιτική
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 15:56

Επιστρέφει στην ΚΟ της ΝΔ ο Κ. Κουκοδήμος

Επιστολή στην οποία αναφέρει πως αποδέχεται την επανένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου στην K.O. της ΝΔ απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός. Νωρίτερα, στον κ. Σιούφα είχε κοινοποιηθεί η επιστολή του κ. Κουκοδήμου, με την οποία ζητούσε την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επιστολή στην οποία αναφέρει πως αποδέχεται την επανένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Καραμανλής.

Νωρίτερα, στον κ. Σιούφα είχε κοινοποιηθεί η επιστολή του κ. Κουκοδήμου, με την οποία ζητούσε την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η επιστολή του βουλευτή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Στις 31 Ιανουαρίου 2008, σας δήλωσα ότι αισθανόμουν την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθώ ως Βουλευτής, μέχρις ότου τελειώσει οριστικά η οδυνηρή για μένα κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τότε, έτσι ώστε ο εναντίον μου θόρυβος να μην αντανακλά στην Παράταξή μου.

Σήμερα, αφού η υπόθεση εκείνη έχει κλείσει, συνεπής στη δήλωσή μου εκείνη, σας δηλώνω ότι επιθυμώ να ενταχθώ και πάλι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας τις επιλογές αταλάντευτα υποστήριζα και υποστηρίζω".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τη σχετική δήλωση του βουλευτή Πιερίας κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου σας δηλώνω ότι αποδέχομαι την επανένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουκοδήμος είχε αποχωρήσει από την ΚΟ της ΝΔ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δικαστική έρευνα σχετική με καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον βουλευτή και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Σπύρου Κλαδά - υπόθεση στην οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς, δεν εντόπισαν διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της επανένταξης του βουλευτού Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμου στη ΝΔ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ότι ύστερα από την επιστολή του Πρωθυπουργού, που αποδέχτηκε την επανένταξη του βουλευτού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Κώστας Κουκοδήμος σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος επανακτά όλες τις κομματικές ιδιότητες που απορρέουν από το αξίωμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ