Κόσμος
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 20:29

Συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ στη Γερμανία

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προεκλογικής περιοδείας του, ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα τη Γερμανία και συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, λίγο πριν την εκφώνηση του καίριου και σημαντικού λόγου του, για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προεκλογικής περιοδείας του, ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα τη Γερμανία και συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, λίγο πριν από την εκφώνηση του καίριου και σημαντικού λόγου του, για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ομπάμα, που διανύει τις τελευταίες ημέρες της παγκόσμιας περιοδείας του ως υποψήφιος πρόεδρος, χάραξε μια σημαντική -πολιτικά και γεωγραφικά- διαδρομή με σταθμούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη. Επόμενοι σταθμοί του για αυτήν την εβδομάδα είναι η Γαλλία και η Αγγλία με στόχο να επιβεβαιώσει σε παγκόσμιο επίπεδο, τα όσα υποστήριξε θερμά η καμπάνια του.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται έντονα για τις εκλογές και ότι είναι διψασμένος να μάθει προς τα πού βαδίζει η Αμερική», δήλωσε ο Ομπάμα, και συνέχισε: «Οπωσδήποτε στο ενδιαφέρον του κόσμου εμπλέκεται και η περιέργεια».

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τη Μέρκελ στην Καγκελαρία, πριν από την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Γουόλτερ Σταινμάιερ.

Εκπρόσωπος της Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησε ανοιχτά με τον Μπάρακ Ομπάμα για πολλά σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων ο τρόπος διαχείρισης πολιτικών ζητημάτων όπως η μεθόδευση της ειρήνης στο Ιράν, στο Αφγανιστάν και στη Μέση Ανατολή.