Κόσμος
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 21:19

Πακιστάν - «Σκοτώθηκε» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα

Ο ειδικός της Αλ Κάιντα στα χημικά όπλα, Μιντχάτ Μούρσι αλ-Σαγίντ Όμαρ φέρεται ότι σκοτώθηκε σήμερα από πύραυλο στο Πακιστάν, στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.α

Ο ειδικός της Αλ Κάιντα στα χημικά όπλα, Μιντχάτ Μούρσι αλ-Σαγίντ Όμαρ φέρεται ότι σκοτώθηκε σήμερα από πύραυλο στο Πακιστάν, στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκε σε αυτήν την επίθεση» δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση με στόχο ένα σπίτι, στην οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα.

Το σπίτι αυτό, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ήταν το κρησφύγετο του Όμαρ και «οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι αυτός ήταν ο στόχος της επίθεσης» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα πάντα με πακιστανικές πηγές οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και έπληξαν ένα σπίτι κοντά στο τζαμί του χωριού Αζάμ Ουαρσάκ.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τρία νεαρά αγόρια.

Ο 54χρονος Όμαρ, που ήταν γνωστός και με το όνομα Αμπου Χαμπάμπ αλ-Μάσρι, ήταν αιγυπτιακής καταγωγής και φέρεται ότι ήταν υπεύθυνος για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο