Πολιτική
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 14:55

Εντός του Σεπτεμβρίου η θεσμοθέτηση των ειδικών χωροταξικών για ΑΠΕ-βιομηχανία

Μέσα στο Σεπτέμβιο θεσμοθετούνται, με κοινή υπουργική απόφαση, το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές και τη βιομηχανία, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει θεσμοθετηθεί και το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Μέσα στο Σεπτέμβιο θεσμοθετούνται, με κοινή υπουργική απόφαση, το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές και τη βιομηχανία, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει θεσμοθετηθεί και το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς με δηλώσεις του μετά την κυβερνητική επιτροπή, στην οποία τέθηκε επί τάπητος ο χωροταξικός σχεδιασμός.

Σημείωσε ακόμη πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον παράκτιο και ορεινό χώρο.

Προχωράμε γρήγορα στην ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς και ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη της Ελλάδας και αειφορική οργάνωση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, θα υπάρχει ασφάλεια των επενδύσεων, δηλαδή ο καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει και πού.