Πολιτική
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 16:54

Γ. Μανώλης: Οφειλα να εκφράσω τη διαφωνία μου

«Εγώ όφειλα να πω στην παράταξή μου τη διαφωνία. Επειδή εγώ δεν μπορώ να ρίξω την κυβέρνηση, είπα ότι επειδή βλέπω ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην ψηφίσω, να μην ψηφίσω. Θα’ λεγα την άποψή μου, θά΄ λεγα “παρών” και δεν θα ψήφιζα για να μη ρίξω την κυβέρνηση».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα στο ρ/σ Real FM ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης για την αντικατάστασή του στο θερινό τμήμα της Βουλής, μετά την άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ.

«Από εκεί και πέρα μου ειπώθηκε ότι θα υπάρξει αντικατάσταση, λέω να υπάρξει, δεν έχω πρόβλημα. Δεν ζήτησα αντικατάσταση. Μου λένε η συνήθης πρακτική είναι να αντικαθίστανται οι βουλευτές που έχουν διαφωνίες. Λέω “εντάξει, δεν δημιουργώ ρήξη για την κυβέρνηση, να σηκωθώ να φύγω”», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ακόμη ότι διαφωνεί με την τροπολογία και υπογράμμισε πως «η κριτική μου αυτή τη φορά είναι από την ιδεολογική κατεύθυνση».

«Είμαι συνεπής στην ιδεολογία της παράταξης. Το πρόβλημά μου είναι ότι καταργείται ένας θεσμός που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ και που εφαρμόζεται σε όλα τα φιλελεύθερα και τα νεοφιλελεύθερα κράτη. Είναι θεσμός κοινωνικής συνεννόησης, είναι θεσμός εκτόνωσης κρίσεων...Είναι ομόφωνη απόφαση γιατί έχει ψηφιστεί από όλους», πρόσθεσε ο κ. Μανώλης.