Κόσμος
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 07:51

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας

Εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση χθες ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος για ληστεία μετά φόνου ενός άνδρα στο σπίτι το 1995.

Εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση χθες ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος για ληστεία μετά φόνου ενός άνδρα στο σπίτι το 1995.

Ο Λάρι Ντέιβις, 40 ετών, είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον φόνο του Μάϊκλ Μπάροου στην πόλη Αμαρίλο του Τέξας. Οι γονείς του τελευταίου βρήκαν το πτώμα του στο σπίτι του. Είχε κτυπηθεί και είχε μαχαιρωθεί. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν ακόμη τέσσερα άτομα που όμως τους επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για την Θανατική Ποινή, ο Ντέιβις είναι ο τέταρτος που εκτελείται στο Τέξας και ο 16ος σε όλη την χώρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ήρε το προσωρινό μορατόριουμ για την θανατική ποινή τον Απρίλιο.

Το Τέξας είναι η πολιτεία όπου γίνονται οι περισσότερες εκτελέσεις. Ο Ντέιβις είναι ο 409ος κρατούμενος που εκτελείται στο Τέξας από το 1982 όταν στη πολιτεία επαναλήφθησαν οι εκτελέσεις έξι χρόνια αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εναπέφερε την θανατική ποινή.

Για το υπόλοιπο του έτους έχουν προγραμματιστεί 15 ακόμη εκτελέσεις στο Τέξας και μία για τις αρχές του 2009.