Κόσμος
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 08:06

Κίνα: Εκκληση να μην πολιτικοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο έκανε σήμερα έκκληση,σε μία σπάνια συνομιλία του με ξένους δημοσιογράφους "να μη πολιτικοποιούνται "οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τόνισε ότι αυτό αντιβαίνει στο ολυμπιακό πνεύμα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο έκανε σήμερα έκκληση,σε μία σπάνια συνομιλία του με ξένους δημοσιογράφους "να μη πολιτικοποιούνται "οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τόνισε ότι αυτό αντιβαίνει στο ολυμπιακό πνεύμα. Ακόμη ζήτησε από τον ξένο Τύπο να "σεβαστεί τους νόμους της Κίνας" και να μεταδίδει "αντικειμενικά ρεπορτάζ".

Στην ομιλία του με μία επιλεγμένη ομάδα ξένων δημοσιογράφων στο Πεκίνο, ανέφερε ότι προτεραιότητα της Κίνας είναι να διατηρήσει μία σταθερή και γρήγορη πρόοδο παρά τις "δυσκολίες" που υπάρχουν, ενώ θα συνεχίσει να ενισχύει και βελτιώνει τους μακροοικονομικούς ελέγχους που οδήγησαν σε ανάπτυξη σε διψήφιο αριθμό τα πέντε τελευταία χρόνια.

Ο Κινέζος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Κίνα θα προχωρήσει σεπολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις μετά τους Ολυμπιακούς που αρχίζουν την άλλη Παρασκευή στο Πεκίνο.Πέρυσι η οικονομία της Κίνας σημείωσε ανάπτυξη κατά 11,9%.