Πολιτική
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 19:23

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα ΚΕΣ εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων

Ολοκληρώθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και τα Κολέγια, με την υπερψήφισή του και επί των άρθρων από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Ολοκληρώθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και τα Κολέγια, με την υπερψήφισή του και επί των άρθρων από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχθηκε πυρά σχετικά με παλαιότερες τοποθετήσεις για τα ιδιωτικά ΑΕΙ αλλά και για την προαναγγελία κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας.

«Πώς προαναγγέλλεται από το βήμα της Βουλής η κατάσταση στην Παιδεία τον Σεπτέμβριο; Τι σχέση και τι συνάφεια υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο; Ξεκαθαρίστε επιτέλους τη θέση σας», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σεβόμαστε απολύτως την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος,αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να περάσουμε τις θέσεις μας και να ασκήσουμε ιδεολογική ηγεμονία. Κανένα κόμμα δεν εξαντλεί τη λειτουργία του στο Κοινοβούλιο» απάντησε ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Τάσος Κουράκης.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, ο οποίος κάλεσε τον εισηγητή του κόμματος θα καταθέσει την επίσημη θέση του για τους ήδη αποφοίτους των ΚΕΣ.

«Οι 25000 απόφοιτοι των ΚΕΣ δεν είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας για πέταμα. Μπορούμε να συζητήσουμε διάφορους τρόπους για το τι θα γίνει με τους αποφοίτους αυτούς», απάντησε ο κ. Κουράκης.

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατηγόρησε το κυβέρνων κόμμα πως ψεύδεται και παραπλανά την ελληνική οικογένεια.

Απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε παραπλανητική την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας πως η θέση του του κόμματος στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν αδιέξοδη.

«Με το άθλιο και αντισυνταγματικό άρθρο 10 του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας ανοίγει την πόρτα στη διάλυση του πανεπιστημίου, τον εξευτελισμό των σπουδών και την πλήρη εμπορευματοποίηση» επέμεινε ο Ε. Βενιζέλος.

«Με την τοποθέτησή σας, κ. Βενιζέλο, εκφράζετε στην αίθουσα τη φιλοδοξία σας να ηγηθείτε του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ