Πολιτιστικά
Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008 16:36

«Εφυγε» ο διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γ. Τσαγκάρης

Εφυγε από τη ζωή, το πρωί, ο διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιώργος Τσαγκάρης.

Ο εκλιπών αισθάνθηκε νωρίτερα αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου αργότερα πέθανε.

Εφυγε από τη ζωή, το πρωί, ο διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιώργος Τσαγκάρης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκλιπών αισθάνθηκε νωρίτερα αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου αργότερα πέθανε.

Ο Γιώργος Τσαγκάρης ήταν συνθέτης και μουσικολόγος και τη δεκαετία του 90' διετέλεσε Διευθυντής του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στη συνέχεια του Τρίτου Προγράμματος.

Εγραψε μουσική για πάνω από 300 θεατρικά έργα από την αρχαία τραγωδία και κωμωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.

Συνοδεύοντας τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωσταντίνο Στεφανόπουλο, σε πολλές επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό, παρουσίασε, ως διευθυντής ορχήστρας, έργα ελλήνων συνθετών και δικά του, σε εκδηλώσεις.

Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το βραβείο Κάρολος Κουν.

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, χαρακτηρίζοντας το θάνατό του «μεγάλη απώλεια για το καλλιτεχνικό στερέωμα».

«Ο Γιώργος Τσαγκάρης υπήρξε ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης με πλούσιο έργο και σημαντική προσφορά στον πολιτισμό. Συνέθεσε μουσική για εκατοντάδες έργα και η παρουσία του ήταν πάντοτε εγγύηση ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Πνεύμα ανήσυχο, διακρινόταν για το πάθος και το μεράκι που είχε για την δουλειά του και για αυτό άφησε έντονο το στίγμα του σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε με συνέπεια» σημειώνει ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού.