Πολιτική
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008 12:19

ΚΚΕ: Την κερδοσκοπία στην Υγεία δεν νομιμοποιεί καμιά δικαστική απόφαση

«Την επιχειρηματική δράση - κερδοσκοπία στην Υγεία δεν μπορεί να τη νομιμοποιήσει καμιά δικαστική απόφαση», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το ΠΔ για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία .

«Την επιχειρηματική δράση - κερδοσκοπία στην Υγεία δεν μπορεί να τη νομιμοποιήσει καμιά δικαστική απόφαση γιατί είναι απάνθρωπη, επικίνδυνη και ασυμβίβαστη με το δικαίωμα του λαού για σύγχρονες, πλήρως δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το ΠΔ για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/06/1548275.htm .

« Η κυβέρνηση –υπογραμμίζει το ΚΚΕ- με το προεδρικό διάταγμα, υλοποιώντας τις οδηγίες - κατευθύνσεις της ΕΕ, προχωρεί στην πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας. Δίνει ώθηση και επιταχύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης της επιχειρηματικής δράσης στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται το χώρο».

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην Υγεία. Έχει αποδειχτεί πια ότι η δράση του κεφαλαίου είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την ύπαρξη πραγματικά δημόσιου τομέα Υγείας. Να απορρίψουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και στο χώρο της Υγείας και να παλέψει για την ανατροπή της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.