Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 15:56

Στην Πειθαρχική παρέπεμψε για Θάνου ο Ζακ Ρογκ

Στην επικείμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, παρέπεμψε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ερώτηση Κινέζας δημοσιογράφου για το ζήτημα της συμμετοχής της Κατερίνας Θάνου στους Αγώνες του Πεκίνου.

Στην επικείμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, παρέπεμψε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ερώτηση Κινέζας δημοσιογράφου για το ζήτημα της συμμετοχής της Κατερίνας Θάνου στους Αγώνες του Πεκίνου.

«Το 2004, όταν είχε προκύψει το θέμα με Κεντέρη και Θάνου, δεν κάναμε κάτι, αφού οι δύο αθλητές παρέδωσαν οικειοθελώς τις διαπιστεύσεις τους. Τώρα που το έχουμε ξανά μπροστά μας, κρίναμε σκόπιμο να το επανεξετάσουμε. Σήμερα συνεδριάζει η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ κι αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν γνωρίζω αν έχει παρθεί κάποια απόφαση. Περιμένω κι εγώ να μάθω», δήλωσε ο κ. Ρογκ.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε:

Για το ντόπινγκ: «Φυσικά είμαι απογοητευμένος που υπάρχει ακόμη. Το μισώ! Ολοι το μισούμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ντόπινγκ στον αθλητισμό, είναι όπως η εγκληματικότητα στην κοινωνία. Και πάντοτε θα υπάρχει εγκληματικότητα. Περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό παγκοσμίως. Δεν υπάρχουν 500.000.000 "άγιοι" στον κόσμο μας».

Για τo πρόβλημα με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (σ.σ.υπόθεση Μέσι, o oποίος τελικά αγωνίστηκε κανονικά με την ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής): «Η λύση είναι απλή. Να προσθέσει η FIFA το Ολυμπιακό τουρνουά στις επίσημες διοργανώσεις της. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να απελευθερώνουν τους παίκτες για κάθε επίσημη διοργάνωση».

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής αθλητών σε πολιτικές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων: «Υπάρχει ο κανονισμός 51, σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται ρητά οποιοσδήποτε αθλητής να προβεί σε διαμαρτυρίες πολιτικού, θρησκευτικού ή φυλλετικού περιεχομένου. Εξω από τις εγκαταστάσεις των Αγωνων, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κατά συνέπεια, αν ένας αθλητής θέλει να εκφράσει τα "πιστεύω" του, ας το κάνει. Οχι όμως πάνω στο πόντιουμ των νικητών, μέσα στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις ή στο Ολυμπιακό Χωριό».

Για την αυριανή τελετή έναρξης: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά με την BOCOG για επτά χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε μόλις μία μέρα μακριά. Θα πω απλώς ότι ανυπομονούμε να αρχίσουν οι Αγώνες».