Αθλητικά
Σάββατο, 09 Αυγούστου 2008 14:15

«Χάλια» στο μονόζυγο, ελπίζει στο άλμα ο Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας κουβαλούσε μέσα του το "σαράκι" της Αθήνας και σήμερα, στο Εθνικό Κλειστο Γυμναστήριο του Πεκίνου, αποδείχθηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει όσα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2004.

Ο Βλάσης Μάρας κουβαλούσε μέσα του το "σαράκι" της Αθήνας και σήμερα, στο Εθνικό Κλειστο Γυμναστήριο του Πεκίνου, αποδείχθηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει όσα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2004.

Τότε, ήταν η αδικία της κριτικής επιτροπής, που του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό του μονόζυγου. Σήμερα, αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για έναν πολύ σπουδαίο αθλητή, που παρουσιάζεται στη χειρότερή του μέρα των τελευταίων ετών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματός του, ο Μάρας "σάστισε" σε μία άσκηση, κάτι που ίσως και να μην στερούσε την παρουσία του στον τελικό. Από τη στιγμή εκείνη, όμως, έχασε εντελώς την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή του, έπεσε από το μονόζυγο και όταν ανέβηκε ξανά, η έξοδός του ήταν κάκιστη. Το 13.975 με το οποίο βαθμολογήθηκε, αποτελεί τη χειρότερη επίδοση εδώ και πολλά χρόνια για τον πρωταθλητή μας, στο όργανο στο οποίο πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο!

Για περίπου 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί ο κύκλος ασκήσεων, ο Μάρας και ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης δεν μπορούσαν να καταλάβουν τί τους... χτύπησε. Με τρεις καρέκλες ανάμεσά τους, ο ένας αγνάντευε την ανατολή, ο άλλος τη δύση και συχνά πυκνά έπιαναν το κεφάλι τους.

Εξω από το γήπεδο, ο πρόεδρος της ΕΟΓ, Θανάσης Βασιλειάδης ήταν... σκασμένος. "Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αν δεν ηταν σταθερός στα προγραμματά του, θα το καταλάβαινα. Αλλά ο Μάρας τους τελευταίους μήνες έχει πάρει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, έχει κερδίσει μεγάλα γκραν πρι, έχει νικήσει το Γερμανό (σ.σ. τον μεγάλο του αντίπαλο, Φάμπιαν Χαμπούεσεν) μέσα στο Κότμπους..."

Τουλάχιστον ο Μάρας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να τα δώσει όλα στο άλμα, όπου βαθμολογήθηκε με 15.925, γιατί στη δεύτερη προσπάθειά του ακούμπησε τα χέρια του στο έδαφος. Κάτι που αν δεν είχε συμβεί, "... θα ήμουν σίγουρα στον τελικό", όπως έλεγε μετά τον αγώνα, Προς το παρόν είναι τρίτος στον προκριματικό και υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα να αγωνιστούν στο απογευματινό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ