Πολιτική
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008 15:55

ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στα καύσιμα: «Τώρα είναι πολύ αργά»

«Η επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές, τώρα πια που τελειώνουν οι διακοπές, δείχνει το έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ» δήλωσε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές, τώρα πια που τελειώνουν οι διακοπές, δείχνει το έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έχει μετατραπεί σε παθητικό παρατηρητή των δραματικών εξελίξεων στο πεδίο των τιμών και του ανταγωνισμού».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως «τώρα είναι πολύ αργά, διότι οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα και φυσικά όχι μόνο στις νησιωτικές περιοχές».

Ο κ. Χρυσοχοΐδής βάλλει εκ νέου κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ανικανότητα και άρνηση «να συγκρουστεί με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας της αγοράς» και την καλεί «να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για την καταπολέμηση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων».

«Οι τιμές των καυσίμων στη χώρα πρέπει τουλάχιστον να είναι εναρμονισμένες με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. ¶ρα, πρέπει να μειωθούν εδώ και τώρα, έτσι ώστε να προσαρμοστούν σε ένα επίπεδο δίκαιο και ανταγωνιστικό» καταλήγει.