Πολιτική
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008 20:40

Γ. Παπανδρέου στην Ηλεία: «Δεν σας ξεχάσαμε»

«Δεν σας ξεχάσαμε και είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας και το χρέος μας» δήλωσε από την Αρχαία Ολυμπία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τελετή παράδοσης ενίσχυσης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί.

«Το μήνυμα από όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Ευβοίας τις οποίες επισκέφτηκα ήταν: Μην μας ξεχάσετε όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα λέμε δεν σας ξεχάσαμε και είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας και το χρέος μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδόθηκε επιταγή ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Νομάρχη Ηλείας, ποσό που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ από το κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πράξη ευθύνης και συνέπειας, η οποία επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας, ενώ γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ φορέας ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση της πρότασης του κινήματος για την ανασυγκρότηση των περιοχών, με την κινητοποίηση επιστημόνων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

«Θα γυρίσουμε σελίδα στην Ηλεία και την Ελλάδα γιατί ο λόγος μας είναι λόγος τιμής» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια σύσκεψης με φορείς της Ηλείας στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας εξαπέλυσε εκ νέου δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

«Από την κυβέρνηση περιμέναμε περισσότερα, αλλά εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι πέρα από μία κακοστημένη φιέστα νεολαίας η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε ακόμη πως αν δεν υπάρξει ουσιαστική αρωγή από το κράτος οι αγρότες δεν θα μείνουν στα χωριά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην αποτίμηση των ζημιών, την προστασία του εναπομείναντος φυσικού και ζωικού κεφαλαίου, την ανακατασκευή κτηρίων, την αποζημίωση αγροτικών μηχανημάτων και τη μη αξιοποίηση των περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί.

«Τα λεφτά να επενδυθούν τώρα και όχι σε μια πενταετία» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε τη βοήθεια του επιδόματος των 3.000 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση πέρσι ως «χυδαία, ψηφοθηρική και ρουσφετολογική εκμετάλλευση».