Πολιτική
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 13:37

Αύριο στις 09:30 η ανακοίνωση των βάσεων

Αύριο, Τρίτη 26-8-2008 και ώρα 09.30, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 11.00 της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας της «Ν», της ιστοσελίδας του υπουργείου (http://www.ypepth.gr ) και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).

Αύριο, Τρίτη 26-8-2008 και ώρα 09.30, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Πλατή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 11.00 της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας της «Ν», του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr ) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).

Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Όσον αφορά την πορεία των βάσεων, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγραψαν φέτος πάνω από 18 στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωθεί τις βάσεις των περιζήτητων σχολών (π.χ. Νομικές, Παιδαγωγικές, Ιατρικές και ορισμένες Πολυτεχνικές) σε σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα, η αύξηση του αριθμού όσων έγραψαν κάτω από τη βάση και οι μικρές αποκλίσεις στον αριθμό εκείνων που έγραψαν μέτρια ή καλά στις εξετάσεις (από 11 ως 16,5) οδηγούν τις βάσεις αρκετών σχολών που απαιτούν αντίστοιχες βαθμολογίες προς τα κάτω.