Αθλητικά
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 14:05

Σ. Κόκκαλης: Μεταγραφές ουσίας χωρίς διθυραμβικές δηλώσεις

Για μεταγραφές ουσίας, που για ακόμη μία χρονιά θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την επίσημη παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων των «ερυθρολεύκων», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλων κινήσεων μέχρι το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου.

Για μεταγραφές ουσίας, που για ακόμη μία χρονιά θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την επίσημη παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων των «ερυθρολεύκων», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλων κινήσεων μέχρι το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές μας. Αυτές ολοκληρώθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο… Πάντως ήταν μεταγραφές που διεκδικούσαν και άλλες ομάδες. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και για αυτό καθυστερήσαμε να τους κλείσουμε. Θα μπορούσαμε να τις είχαμε τελειώσει πιο γρήγορα, αν λειτουργούσαμε μόνο για τις εντυπώσεις. Όλες είναι μεταγραφές ουσίας, που για ακόμη μία χρονιά θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης και επεσήμανε:

«Η ΠΑΕ δεν προέβη σε διθυραμβικές δηλώσεις όλο το καλοκαίρι. Αυτό το αφήσαμε να το κάνουν άλλοι… Η πραγματική αξία κάθε ομάδας θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλη την περίοδο. Το να βγάζουμε πρωταθλητές από το καλοκαίρι, είναι λόγια που μπορεί να τα πει ο καθένας. Η σκληρή ιστορία θα παιχτεί στα γήπεδα».

Όσο για τον αγώνα ρεβάνς της ήττας με 3-0 από την Ανόρθωση, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδειξε ρεαλιστής: «Έχουμε δύσκολο αγώνα λόγω του κακού αποτελέσματος στην Κύπρο. Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον νικήσουμε και για να γίνει αυτό θα πρέπει από τον απλό κόσμο μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να περάσουμε. Με δύναμη, τέχνη και μυαλό ο Ολυμπιακός όχι μπορεί, αλλά πρέπει να πάρει την πρόκριση», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί περιμένω τις εξελίξεις. Στις 31 Αυγούστου θα ξέρετε όλοι αν ο Ολυμπιακός θα κάνει άλλες μεταγραφές. Αλλά η ευχάριστη παρέα δείχνει ότι εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνω ότι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τον Ολυμπιακό, όχι με "θα" αλλά με πράξεις», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μεταγραφικών κινήσεων σε περίπτωση πρόκρισης στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ .

Στο ίδιο μήκος κύματος για τον κρίσιμο αγώνα με την Ανόρθωση και ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Για όλους εμάς είναι τυχη που βρισκόμαστε σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Θέλω να αναφερθώ στην μεγάλη πρόκληση που μας περιμένει την Τετάρτη. Πριν από 12 μέρες ήμασταν άτυχοι, τώρα θα πρέπει να κάνουμε το αντίθετο και θα προσπαθήσουμε. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα και για εμάς εδώ και για όλους τους παίκτες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα συνειδητοποιώντας πως παίζουμε στην έδρα μας και με την υποστήριξη όλου του κόσμου στο γηπεδο μας», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού και υπογράμμισε: «Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε μπορούμε και θα το κάνουμε. Θα είναι ο καλυτερος τροπος για να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να το κατακτησουμε για άλλη μια φορά».