Πολιτική
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 16:30

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την ενέργεια της Ρωσίας

«Όπως το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, έτσι καταδικάζει και την απόφαση περί αναγνώρισης της ανεξαρτησίας Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας, επειδή ακριβώς συνιστά μονομερή ενέργεια αναγνώρισης τετελεσμένων που προέκυψαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την αναγνώριση της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας από τη Ρωσία.

«Το ΠΑΣΟΚ ρητά και απερίφραστα υποστήριξε την ανάγκη καταδίκης της επίθεσης της Γεωργίας στη Ν. Οσετία, διότι αποτελούσε παράνομη απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων. Για μας η καταδίκη της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί καταστατική αρχή», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Προτείνει επανασχεδιασμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, «είναι πλέον πασίδηλο ότι τα δεδομένα που συγκρότησαν στη δεκαετία του 1990 τα προτάγματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας έχουν ριζικά μεταβληθεί. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τον επανασχεδιασμό των βασικών σημείων της στρατηγικής της χώρας ως προς την εξωτερική της πολιτική».

Το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την ανάγκη αυτή τόσο στην Επιτροπή των Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που συνέρχεται αύριο Τετάρτη, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) που συνέρχεται την επόμενη Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.