Πολιτική
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 18:55

ΠΑΣΟΚ: Ομολογία του πρωθυπουργού ότι οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα

«Για πρώτη φορά οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς φορείς γίνονται σε τόσο αρνητικό κλίμα. Πάντα υπήρχαν στους κοινωνικούς φορείς, που έβλεπαν τον πρωθυπουργό, κάποια ψήγματα αισιοδοξίας για το μέλλον. Φέτος, όμως, παρόμοια αισιοδοξία είναι εντελώς απούσα, ενώ από τις συναντήσεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι από την κυβέρνησή του δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι Έλληνες πολίτες», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Για πρώτη φορά οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς φορείς γίνονται σε τόσο αρνητικό κλίμα. Πάντα υπήρχαν στους κοινωνικούς φορείς, που έβλεπαν τον πρωθυπουργό, κάποια ψήγματα αισιοδοξίας για το μέλλον. Φέτος, όμως, παρόμοια αισιοδοξία είναι εντελώς απούσα, ενώ από τις συναντήσεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι από την κυβέρνησή του δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι Έλληνες πολίτες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε τεράστια δημοσιονομική κρίση, με την ανταγωνιστικότητά της υπό κατάρρευση.

Παρά τις «αγωνιώδεις προσπάθειες του κ.Αλογοσκούφη να μας πείσει ότι χρειάζονται μικροαλλαγές, απαιτείται ανατροπή της σημερινής οικονομικής πολιτικής για να υπάρξει μια ανάταξη της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Την ελπίδα και την προοπτική θα την ενσαρκώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όχι η κυβέρνηση με την σημερινή οικονομική πολιτική».

«Τίποτα δεν σώζει την κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της»

Όσον για τα περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος του Κινήματος παρατήρησε ότι συζήτηση που γίνεται είναι ενδεικτική του προβλήματος που έχει η κυβέρνηση: «Τη μία μέρα 4 υπουργοί ζητούν να φύγει κάποιος βουλευτής και την επόμενη 40 στελέχη ζητούν να γίνει ριζικός ανασχηματισμός».

«Η πραγματικότητα είναι ότι κανένας ανασχηματισμός και τίποτα δεν σώζει την κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της. Αυτό που σώζει την χώρα είναι η προσφυγή στις κάλπες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια διαφορετική κυβέρνηση με ένα διαφορετικό πρόγραμμα», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.