Αθλητικά
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 21:27

Διαμαρτυρία της Ανόρθωσης στην UEFA για επεισόδιο σε βάρος της αποστολής

Διάβημα στην UEFA έκανε η Ανόρθωση για επεισόδιο που σημειώθηκε στην Αττική Οδό σε βάρος της αποστολής της κυπριακής ομάδας κατά τη μεταφορά της στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Διάβημα στην UEFA έκανε η Ανόρθωση για επεισόδιο που σημειώθηκε στην Αττική Οδό σε βάρος της αποστολής της κυπριακής ομάδας κατά τη μεταφορά της στο ξενοδοχείο, όπου θα διαμείνει για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, γύρω στις δύο το μεσημέρι περίπου 20 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια προσέγγισαν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας, το λεωφορείο που μετέφερε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο την ποδοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης Κύπρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των παικτών.

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε προσωρινά, για λόγους ασφαλείας, από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν διατεθεί για τη συνοδεία και την προστασία της ομάδας (ένα περιπολικό και δύο μοτοσυκλέτες), αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ και προσθέτει: Στο σημείο κατέφθασε άμεσα ενισχυτική δύναμη στη θέα της οποίας οι επιβαίνοντας στα μοτοποδήλατα αποχώρησαν και η αποστολή έφθασε στον προορισμός της χωρίς να δημιουργηθεί κανενα πρόβλημα.

«Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Η αστυνομία μερίμνησε και μας έβγαλε από άλλη έξοδο, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τη φυγή μας. Μάλιστα άλλαξαν και το προγραμματισμένο δρομολόγιο για να αποφευχθεί οτιδήποτε. Στην Αττική οδό περίπου 30 άτομα με μηχανάκια άρχισαν να μας πλησιάζουν. Κάποια στιγμή κάποιοι μπήκαν μπροστά και ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Έβριζαν Θεούς και Δαίμονες. Έλεγαν ακατάληπτα πράγματα και μας απειλούσαν. Δεν μας πέταξαν τίποτα γιατί στην Αττική Οδό δεν υπήρχε τίποτα για να μας πετάξουν. Μας συνόδευε μόνο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και έπειτα από 30 με 40 λεπτά όταν ήλθαν ενισχύσεις μια διμοιρία των ΜΑΤ, μόνο τότε έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι και μπορέσαμε να έλθουμε στο ξενοδοχείο μας », δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής ομάδας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

«Ταξιδέψαμε στην Τραπεζούντα και δεν μας υποδέχτηκαν έτσι οι Τούρκοι οπαδοί, αν και πήραμε την πρόκριση από την Τράμπζονσπορ. Έχουμε πάει σε χώρες σαν τα Σκόπια που είναι εχθρικές και δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτοί οι κάφροι αντιπροσωπεύουν τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά η Ανόρθωση είναι μια ελληνική ομάδα της Κύπρου που ήλθε στην Αθήνα για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι πόλεμο», παρατήρησε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, η οποία ενημέρωσε σχετικά και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Κάναμε διάβημα στην UEFA. Θα μείνουμε δύο ημέρες στην Αθήνα και πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλεια μας. Ενημερώσαμε όποιον έπρεπε να ενημερώσουμε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε ο κ. Αλεξάνδρου.

«Θερμή» ήταν η υποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού στην ομάδα της Ανόρθωσης και στο Καραϊσκάκη, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία του προέδρου της κυπριακής ομάδας στον παρατηρητή του αυριανού αγώνα.

Πάντως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απευθύνει συστάσεις στους φιλάθλους της ομάδας για τη συμπεριφορά τους στον αυριανό αγώνα:

«Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης την Ανόρθωση σε έναν καθοριστικό, για την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της παρουσίας σας και της βοήθειάς σας τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο δίνει ο Ολυμπιακός μας στην έδρα του, το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης και αυτό έχει φανεί σε όλους τους μέχρι σήμερα αγώνες.

Στηρίξτε την προσπάθεια των παικτών μας, όπως μόνο εσείς ξέρετε, προστατεύοντας όμως παράλληλα την ομάδα μας και το δικαίωμα όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, να βρίσκονται στις εξέδρες του Καραϊσκάκη σε κάθε αγώνα.

Μην επιτρέψετε, με τη συμπεριφορά σας, την τιμωρία της έδρας μας. Οχι στα άναμμα βεγγαλικών, όχι στη ρίψη αντικειμένων, όχι στα υβριστικά συνθήματα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα και οι φίλαθλοί του, ξέρουν να υποδέχονται και να φιλοξενούν όλες τις αντίπαλες ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους τους.

Μην αφήσετε την ομάδα μας ποτέ χωρίς τη δική σας συμπαράσταση. Προστατέψτε τον Ολυμπιακό μας και το Καραϊσκάκη», υπογραμμίζει γη «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.