Πολιτική
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρο και τη Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ καταιγίδες κυρίως στην Ηπειρο και τη Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωϊνές ώρες 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο και πιθανόν στο Βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Δυτικής Στερεάς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα με σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)