Κόσμος
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 11:17

Φονικό χτύπημα της καταιγίδας Γκουστάβ

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στην Καραϊβική από την τροπική καταιγίδα Γκουστάβ. Την ίδια στιγμή μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η φονική καταιγίδα να πλήξει την επόμενη εβδομάδα τη Νέα Ορλεάνη και τον κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας πραγματική θύελλα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στην Καραϊβική από την τροπική καταιγίδα Γκουστάβ. Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η φονική καταιγίδα να πλήξει την επόμενη εβδομάδα τη Νέα Ορλεάνη και τον κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας πραγματική θύελλα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη τροπική καταιγίδα, η Χάνα, κάνει την εμφάνισή της και απειλεί τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για την όγδοη κατά σειρά τροπική καταιγίδα εφέτος, η οποία μπορεί να απειλήσει τις Μπαχάμες και της Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνα, Μπόμπι Τζίνταλ προειδοποίησε τους κατοίκους ότι σήμερα μπορεί να αρχίσει η εκκένωση περιοχών που ίσως πληγούν από την καταιγίδα.

Πηγή: Reuters