Κόσμος
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 18:30

ΠΑΣΟΚ: Φαιδρές εξηγήσεις που αντιφάσκουν μεταξύ τους

Στο χαρακτηρισμό του Θ. Ρουσόπουλου περί «πολιτικής γκάφας» του ΠΑΣΟΚ απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαριθμώντας μία σειρά από πολιτικές της κυβέρνησης. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για φαιδρές εξηγήσεις των βουλευτών της ΝΔ που αντιφάσκουν μεταξύ τους, και τόνισε: «Ας αποφασίσουν ποία είναι η υπερασπιστική τους γραμμή και για μια φορά ας πουν την αλήθεια».

Στο χαρακτηρισμό του Θ. Ρουσόπουλου περί «πολιτικής γκάφας» του ΠΑΣΟΚ απάντησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Επειδή σήμερα είδαμε και πρωτοσέλιδα που μιλούν για "γκάφα του ΠΑΣΟΚ" θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Θ.Ρουσόπουλο αν την φράση που χρησιμοποίησε κι ο ίδιος μιλώντας για "γκάφα του ΠΑΣΟΚ" την πήρε από τίτλο εφημερίδας ή ο ίδιος έδωσε την "γραμμή"», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σήμερα «θα μιλήσουμε για γκάφες», πρόσθεσε, απαριθμώντας μία σειρά από πολιτικές της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «γκάφες της απογραφής, της αναθεώρησης του ΑΕΠ, του βασικού μετόχου, της βαθμολόγησης γραπτών, των καμένων της Πάρνηθας και της Πελοποννήσου, του κ. Ρεγκούζα, του ηλιελαίου και του χθεσινού του κ. Βλάχου». «Όλα αυτά -παρατήρησε- δεν είναι γκάφες. Είναι μια νοοτροπία και λογική διακυβέρνησης, είναι η αντίληψη της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας, αυτό ζήσαμε αυτές τις μέρες, αυτό είδαμε στην Βουλή, αυτό είδαμε και στο βίντεο και αυτό καταγγέλουμε» και διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «όχι μια λανθασμένη διαδικασία, αλλά νόθευση της βούλησης των βουλευτών».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την λύπη του για την αντίδραση του προέδρου της Βουλής για τον οποίο είπε ότι «το πήρε πάνω του». «Θα περίμενα μια έρευνα και μετά την έκδοση ενός πορίσματος», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως εξήγησε, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε τώρα στην εν λόγω καταγγελία γιατί «όταν ένα υπεύθυνο κόμμα έχει στην κατοχή του μια παρόμοια καταγγελία είναι υποχρεωμένο στην έναρξη της πολιτικής περιόδου να το δώσει στην δημοσιότητα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η καταγγελία δεν αλλάζει την πολιτική ατζέντα, αλλά την επιβαρύνει, καθώς η πολιτική ατζέντα είναι αυτό που νιώθει ο πολίτης, ο οποίος απαξιώνεται στην οικονομία, στην καθημερινή του ζωή και από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για φαιδρές εξηγήσεις των βουλευτών της ΝΔ που αντιφάσκουν μεταξύ τους, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας αποφασίσουν ποία είναι η υπερασπιστική τους γραμμή και για μια φορά ας πουν την αλήθεια».

«Στη Βουλή -υποστήριξε- έγινε οργανωμένη νοθεία και δυστυχώς το είχαμε πει γιατί ακριβώς και πάλι είχε προηγηθεί νοθεία στην επιτροπή για την αναθεώρηση του άρθρου 24». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή του προεδρείου της Βουλής, τονίζοντας πως όλα είναι ανοιχτά.

Όσο για το χρόνο που περιήλθε σε γνώση του ΠΑΣΟΚ το θέμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Το μάθαμε αργά μέσα στο καλοκαίρι, πήραμε όλον τον απαραίτητο χρόνο για εξακρίβωση, το βίντεο το είδαν άνθρωποι με τεράστια κοινοβουλευτική πείρα, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν αυτό που βλέπαμε. Ως προς το από που προήλθε αυτό δεν είμαι σε θέση να σας το πω».

Ερωτηθείς αν πέραν του βίντεο, το ΠΑΣΟΚ έχει άλλες αποδείξεις, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν είμαστε εισαγγελείς για να φέρνουμε αποδείξεις, έχουμε ένα ντοκουμέντο που δείχνει πάρα πολύ πειστικά κάποιες κινήσεις που δεν δικαιολογούνται κατά κανένα τρόπο από την διαδικασία. Όλες αυτές οι αποχρώσες ενδείξεις μαζί, γίνονται ένα ντοκουμέντο που λέει την αλήθεια».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, πλην ΝΔ.