Πολιτική
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 19:10

ΠΑΣΟΚ: Στερείται σοβαρότητας η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

«Οι τροπολογίες που έφερε ο κ. Αλογοσκούφης αποδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρότητας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

«Οι τροπολογίες που έφερε ο κ. Αλογοσκούφης αποδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρότητας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη σημερινή ψήφιση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του φορολογικού νομοσχεδίου και των τροπολογιών που ενσωματώθηκαν.

«Οι ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής δεν βγάζουν από τις πλάτες των χιλιάδων νέων εργαζομένων με μπλοκάκι το τεράστιο βάρος που προκαλείται με την κατάργηση του αφορολόγητου», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

«Η τροπολογία, με την οποία διατηρεί για 3 επιπλέον έτη, το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες κάτω των 30 ετών, ευνοεί την απαράδεκτη διαιώνιση ενός καθεστώτος ομηρίας νέων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν σύμβαση με έναν ή διαδοχικούς εργοδότες, και οι οποίοι, ενώ στην ουσία παρέχουν μισθωτή εργασία, απασχολούνται με μπλοκάκι προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του Δημοσίου».

»Επιπλέον, τα 3 έτη και το ηλικιακό όριο των 30 ετών είναι απολύτως αυθαίρετα και άδικα και δημιουργούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες φορολογουμένων με διακριτή φορολογική μεταχείριση».