Κόσμος
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:47

Λιβύη: Σήμερα η άφιξη της Κοντολίζα Ράϊς στην Τρίπολη

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φθάσει στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίπολη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράϊς, για μια ιστορική συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φθάσει στην πρωτεύουσα της Λιλβύης την Τρίπολη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράϊς, για μια ιστορική συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Με αυτή την πρώτη επίσκεψη στη Λιβύη, Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών εδώ και 55 χρόνια, η Ράϊς επιθυμεί να σημαδέψει με θεαματικό τρόπο, μια σπάνια διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης Μπους και να δείξει στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν εγκαταλείποντας τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Η υπουργός, που θα διανυκτερεύσει στη Λισαβόνα, αναμένεται αργά το απόγευμα στην Τρίπολη, όπου θα συναντηθεί πρώτα με τον Λίβυο ομόλογο της Αμπντελ Ραχμάν Σαλγάμ, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει στο γεύμα του Ιφτάρ», για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, με τον συνταγματάρχη Καντάφι.

«Η Λιβύη είναι μια χώρα που δείχνει ότι, εάν ορισμένες χώρες κάνουν μια επιλογή διαφορετική από αυτήν που κάνουν τώρα, μπορούν να έχουν διαφορετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, και ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του State Department, Σον Μακόρμακ.