Πολιτική
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 12:48

Αλλοίωση της ψήφου του Αρη Σπηλιωτόπουλου καταγγέλλει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Το όνομα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρη Σπηλιωτόπουλου, εμπλέκει σε νέα καταγγελία για παρατυπίες κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη παρουσίασε και βίντεο για να στηρίξει την καταγγελία του, σύμφωνα με την οποία είτε παραποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του κ. Σπηλιωτόπουλου, είτε ο υπουργός ψήφισε δύο φορές

Το όνομα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρη Σπηλιωτόπουλου, εμπλέκει σε νέα καταγγελία για παρατυπίες κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη παρουσίασε και βίντεο για να στηρίξει την καταγγελία του, σύμφωνα με την οποία είτε παραποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του κ. Σπηλιωτόπουλου, είτε ο υπουργός ψήφισε δύο φορές.

Νωρίτερα, προαναγγέλλοντας την αποκάλυψη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είχε κάνει λόγο για «πλαστογραφία σε επίπεδο υπουργού».

Στο βίντεο ο υπουργός Τουρισμού φαίνεται να δίνει το ψηφοδέλτιο του στον κ. Πλεύρη ο οποίος το υπογράφει. Αμέσως μετά το παραλαμβάνει ο κ. Μπουγάς ο οποίος με τη σειρά του το παραδίδει στον κ. Αγοραστό, ο οποίος όμως το κρατάει και δεν το περνάει στο σκάνερ και μετά την είσοδο του κ. Τραγάκη και της κ. Πατριανάκου, και την παρέλευση περίπου επτά λεπτών, ακούγεται τελικά ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ψήφισε.

«¶γνωστο πώς, στα πρακτικά της Βουλής το ψηφοδέλτιο φέρει την υπογραφή του έτερου ψηφολέκτη Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή της ΝΔ. Η δε εκφώνηση ότι ο κ.Σπηλιωτόπουλος ψήφισε, γίνεται με την παρέλευση επτά λεπτών από την προσέλευση του υπουργό», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΛΑ.Ο.Σ..

Ερωτηθείς αν θέτει ζήτημα πλαστογράφησης ο Αθ. Πλεύρης τόνισε πως «προφανώς πρόκειται περί διαδικαστικής αταξίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό», ωστόσο όπως επεσήμανε, «εμείς δεν είμαστε ντέτεκτιβ, αναφέρουμε τα γεγονότα και είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας».

Απάντηση Σπηλιωτόπουλου

«Κανένας δεν θα μπορούσε να μου αλλάξει την ψήφο. Κανείς δεν θα μπορούσε να μου αλλοιώσει τη βούληση. Πρώτος εγώ θα το είχα καταγγείλει», ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, που απέρριψε την καταγγελία του ο ΛΑ.Ο.Σ..

«¶λλωστε, πρόσθεσε, είναι γνωστό και από το παρελθόν ότι "δε μασάω τα λόγια μου" και όπου διαφωνώ με διαδικασίες ή διαπιστώνω διαδικασίες οι οποίες, προφανώς μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα της ελεύθερης έκφρασης ή της βούλησης όλων, ο πρώτος που επισημαίνει αυτά τα ζητήματα, είμαι εγώ. ¶ρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί».

«Επί της διαδικασίας, αν ο ένας το πήρε ή όχι, υπήρξαν κάποια προβλήματα στη διαδικασία, πράγματι μερικά ψηφοδέλτια δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα και επειδή ακριβώς δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα, χρειάστηκε να διορθωθούν. Ένα αντίστοιχο ψηφοδέλτιο ήταν και το δικό μου», δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν άλλα, σοβαρότερα θέματα για να κάνει κανείς αντιπολίτευση».

Όπως έγινε γνωστό, χθες βράδυ o κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά για το θέμα.